Maak kans op Europese steun voor jouw innovatie

Europa zet in op wijken veerkrachtig te maken om beter om te kunnen met overstromingen en langdurige droogtes en hitteperiodes.

Resilient Europe

Het Stadslab2050-traject Klimaatrobuust Sint-Andries kadert in het Resilient Europe netwerk. Antwerpen is deel van een netwerk van elf Europese steden die informatie over resilience uitwisselen. Eén van de projecten die gerealiseerd zullen worden in Sint-Andries is een intelligent groendak. Dit groendak houdt water bij wanneer de rioleringen al te veel water moeten verwerken of tot het droger wordt.

Brigaid

Dit is een voorbeeld van een innovatief project dat gefinancierd wordt via een ander Europees traject: Brigaid. Brigaid wil innovators die oplossingen bedenken om het risico te verkleinen op overstroming, droogte of extreem weer een stevige duw in de rug te geven.

Ben jij een innovator en wil je een prototype testen en op de markt brengen? Dan maak je kans op steun van Brigaid. Hier vindt u meer informatie. http://brigaid.eu/call-for-innovators/

Let wel, de innovatie moet tussen TRL4-7 zijn. Wat die beestjes zijn? Hier vindt u meer informatie over Technology Readiness Levels .

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet