Thema
Energie voor 't Antwerpse hart
Kort 
Met dit project willen partners in het hart van Antwerpen van het station tot aan het water energie besparen.
Stand van zaken 

Smart Grid Flanders, Unizo Antwerpen Stad, Eandis en Stad Antwerpen zetten samen in op "Energie voor het Antwerpse hart". Met dit traject willen de partners een versnelling verkrijgen op vlak van energiebesparing en duurzame energievoorziening in het hart van Antwerpen. Het hart is ons pilootgebied van het station tot aan het water, waar er gewerkt, gewinkeld en gerecreëerd wordt. Met dit traject leggen we ook de kiemen voor de winkelhart van de toekomst.

Partners

Partner

Unizo Antwerpen Stad

Unizo Antwerpen stad is de lokale UNIZO-werking in het centrum van Antwerpen. Op hun website bieden ze snel actuele informatie zodat u betrokken blijft bij het ondernemen in Antwerpen-stad. 

Unizo Antwerpen stad is een actieve partner in het traject Energie voor het Antwerpse hart.

Partner

Smart Grid Flanders

Partner

Eandis

Eandis biedt netwerkoplossingen voor elektriciteit, aardgas, warmte en openbare verlichting. Het bedrijf heeft ook een belangrijke maatschappelijke rol in de realisatie van de klimaatdoelstellingen, de bestrijding van energiearmoede en het onafhankelijk beheer van energiedata. Eandis is actief in 229 steden en gemeenten in Vlaanderen en telt ongeveer 4 000 medewerkers.

Partners

Stad Antwerpen

Sleutelfiguren 

EcoHuis

Het EcoHuis is de plaats voor alles wat te maken heeft met duurzaam bouwen, wonen en leven. U kan er terecht voor een energielening, hulp bij premieaanvragen, professioneel bouwadvies en nog veel meer.

Stad Antwerpen - lokaal Cultuurbeleid

Het idee achter Bookmine sluit nauw aan op de doelstellingen van het Lokaal Cultuurbeleid van de Stad Antwerpen. De stad investeert daarom in een experiment om het concept in de praktijk te testen en de rol van de bibliotheek te onderzoeken.

Stad Antwerpen - wijkwerking op maat

Bij Wijkwerking op maat staan een gezamenlijke prioriteitsbepaling en aanpak centraal, met aandacht voor diverse thema’s (samen leven, leefbaarheid en veiligheid, wijkvoorzieningen,…) en samenwerkingsverbanden. De stad wil zo de resultaten en zichtbaarheid van initiatieven en de betrokkenheid van (stads)diensten en bewoners in wijken vergroten.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet
Abonneer je nu!